11.24.2015

MY FAVOURITE SWEET BREAKFAST


Abych i trochu oživila Food rubriku, protože přece jenom tady je a já zkrátka jídlo miluji, připravila jsem pro vás recepty třech mých oblíbených sladkých snídaní. Mají toho hodně společného, ve většině najdete hlavně ovesné vločky, banán a vajíčko. Takové snídaně prostě miluji a když už sladké, tak jedině tímto způsobem, ani ne tak, že bych chtěla nutně zhubnout, ale zjistila jsem, že mi je jinak po extra sladkých snídaních špatně. 
Takže dnes vám představím své sladké a zároveň i trochu zdravější varianty snídaní, a to je známý Mugcake, Ovesná kaše a Lívance.
Takže vám přeji dobrou chuť, a dejte potom vědět, pokud jste zkoušeli, a jak vám chutnalo.



MUGCAKE


Ingredience:
1 menší vajíčko
banán
40g ovesných vloček
1 lžička kypřícího prášku
2 lžičky vody


Postupně všechno smícháme. Poté dáme do hrníčku a hrnek do mikrovlnné trouby na 5 minut.


A máme hotovo. Mohu doporučit ještě jeden skvělý tip. Než dáte směs v hrníčku do mikrovlnky, dejte do směsi kousek hořké čokolády, je to lahůdka. A na vrch už jen nějaký jogurt, ovoce a další dobroty. Já si Mugcake dělám nejraději právě s jogurtem a borůvkami.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OVESNÁ KAŠE


Ingredience:
Ovesné vločky (od oka)
Mléko
Ostatní dobroty na zdobení a ochucení


Na pánev vhodíme ovesné vločky a sucho je pražíme. Poté už jenom zalijeme mlékem a máme hotovo. Já si nejraději do ovesné kaše dávám skořici, sladím jí agávovým sirupem, a zdobím různým ovocem, hořkou čokoládou, kokosovými lupínky, ořechy a nebo i arašídovým máslem.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LÍVANCE


Ingredience:
Ovesné vločky
1 banán
2 vajíčka
Ovoce a dobroty na zdobení


Ovesné vločky smícháme s dvěma vejci a rozmačkaným banánem, pokud chcete můžete směs ještě dolít mlékem, mě se ale zatím vždy podařilo mít tu pravou dobrou směs ze které vylezli skvělé lívance.


A pak akorát osmažíte na pánvi na trošce oleje aby se vám nelepili a máte opět hotovo.


Dobrou chuť vám přeji

Vaše Katty









10 komentářů:

  1. Já taky děsně ráda snídám ovesnou kaši a lívance :) jelikož jsem si koupila vaflovač tak mě teď čekají vaflové snídaně :-) a mimochodem, ten mugcake vypadá skvěle, určitě vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vaflovač se v co nejbližší době také chystám, jelikož mám neskutečnou chuť na vafle a ty kupované jsou hnusné :-)

      Vymazat
  2. Tak přesně tento typ snídaní taky miluju! :3

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, všechno to vypadá famózně, hned bych si dala :))) Jinak máš moc super blog, stala jsem se pravidelnou čtenářkou a budu se těšit na další články :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  4. Ovesná kaše k snídani zbožňuji! Moje oblíbená kombinace je s nakrájeným banánem posypaná skořicí :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za každý komentář
Thank you for any comments