6.01.2014

Netradiční a dechberoucí. To je Ivana Kaňovská

I když jsem se letošního Shooting Fashion Stars neúčastnila i přes to jsem prohlížela fotky. Narazila jsem na Ivanu Kaňovskou a její netradiční kolekce a doslova, jak už jsem zmínila v nadpise, dechberoucí. Ivana vystudovala Vysokou školu výtvarných umění v Bratislavě a ve své tvorbě experimentuje jak s látkami tak se samotnými střihy. Vytváří něco nového, něco, u čeho vám oči vypadnou šokem. Ano, i šokující jsou její kolekce ale to je právě to, co se lidem líbí a co rádi sdílí po světě protože je to málo kde vidět.
Je opravdu úžasné jak si umí pohrát s tvary, látkami, doplňky a jak umí bezprostředně ukázat křivky ženského těla na svých modelech.

  
Tyto modely mě naprosto zaujali, vůbec to nepojímám jako za nevkusné, je to nápadité a zajímavé. Ivana musí být určitě cílevědomá osoba a nebojí se ukázat své. na těchto modelech to určitě poznáte, zcela průhledné modely, okázalé ženské křivky a aby nebyli modely moc nestydaté, to hlavní je zakryto. A proč ne? Je spousty návrhářů který naopak zase ukážou ženské poprsí, Ivana ho zakryla a proto by bylo hloupé, aby se o tomto psalo jako o nestydaté kolekci a jak se to může vůbec dostat na molo. Ne, je správné že se autorka nestydí.


  
I focení pojala velice odvážlivě, obličeje modelek jsou skoro zcela zakryté aby se lidé zaměřily hlavně na oděv.

  
I v této kolekci nám ukázala jak si umí pohrát. Vypadá to jednoduše ale zároveň opět jinak než ostatní. Rozevlátost a lehkost tu hraje hlavní roli. Třešnička na dortu jsou ještě ovšem i doplňky na hlavě, tím vlastně ještě víc ukázala že to není něco obyčejného a odfláknutého, ukázala nám totiž opět svojí fantazii.



Myslím si že tuhle návrhářku budu stále sledovat, protože její módní bomby jsou opravdu úžasné, inspirativní a neobdobné a to je to, co nás na ní upne. A jaký máte vy názor na Ivanu Kaňovskou a její tvorbu?Děkuji za každý komentář. Kattyna B.

2 komentáře:

Děkuji Vám za každý komentář
Thank you for any comments